Cele 25 de definiţii ale Asigurărilor – Partea I

Decis sa evoluez!

Cele 25 de definiţii ale Asigurărilor – Partea I

Mai serioase sau mai hazlii, dar pe care nu le vei găsi, cu siguranţă, în DEX sau în vreo carte de business

1. Asigurarea e ca roata de rezervă: e bine să o ai cu tine la drum (viaţa – cea mai lungă şi anevoioasă călătorie pe care o parcurgem), îţi doreşti să nu fi nevoit să o foloseşti dar dacă, totuşi, se întamplă să te poticneşti, aceasta te ajută să ieşi din impas (cel financiar, evident).

2. Asigurările reprezintă un produs financiar pe care regreţi că nu l-ai cumpărat mai devreme, pentru că acum e prea târziu – maşina ţi-e accidentată şi trebuie să suporţi tu întregul cost cu reparaţiile sau te-ai îmbolnăvit, eşti în spital, iar tratamentele şi atenţiile doctorilor îţi subţiază portofelul văzând cu ochii.

3. Asigurările reprezintă un produs financiar pe care regreţi că l-ai cumpărat, dar acum e prea târziu, poliţa a ajuns la final, tu ai plătit conştiincios toate primele, dar niciunul dintre riscurile asigurate nu s-a produs: maşina e intactă, iar tu sănătos tun!

4. Asigurarea nu e un scop în sine: în principiu, nu o cumperi ca să ţi-o afişezi pe pereţi sau să te lauzi la prieteni cu ea. Asigurarea este un mijloc: de cele mai multe ori, reprezintă soluţia optimă pentru avea la dispoziţie o sumă de bani, ca să poţi obţine ceea ce doreşti, atunci când vrei.

5. Asigurările sunt acele subiecte foarte importante din viaţa ta pentru care eşti sunat în cele mai nepotrivite momente, de către cineva de care nu ai auzit niciodată, tu fiindu-i (cică) recomandat de altcineva, de care îţi aminteşti destul de vag cine e, şi nu-ţi dai seama foarte clar dacă prin asta a vrut să te ajute să ţi-o tragă.

6. Asigurările sunt ca politica şi sportul. Foarte mulţi cred că sunt specialişti în domeniu, că au informaţiile cele mai bune, cunosc fenomenele şi chiar au opinii multe şi fixe pe teme date; dar, de fapt, sunt doar câţiva cei care ştiu cu adevărat despre ce e vorba.

7. Asigurările sunt servicii financiare care funcţionează pe principiul: mulţi plătesc puţin (prima), pentru ca puţini să primească mult (despăgubirile).

8. Asigurarea este acel bun / serviciu pe care l-ai cumpărat după nenumărate întâlniri cu un consultant, despre care ai pus o sumedenie de întrebari, dar acum nu îţi aminteşti nici pentru care riscuri eşti asigurat, nici care e valoarea potenţială a despăgubirilor şi nici alte aspecte privind funcţionarea sa. Dar ştii un singur lucrucât trebuie să plăteşti în fiecare lună.

9. Asigurările de viaţă sunt un domeniu de activitate înrudit cu cel al vânătorii de recompense: sunt singurele situaţii în care este pus un preţ pe capul tau – viu sau mort, cum vrei tu.

10. Asigurarea presupune cel mai mare decalaj între ceea ce primeşti cu mâna dreaptă şi dai cu stânga: capeţi, în fiecare an, câteva foi de hârtie A4, pentru care scoţi din buzunar o sumă din patru cifre. Chiar şi când cumperi cartofi, raportul e mai bun: 3 lei pentru ceva ce cântăreşte 2 kg.

11. Asigurările protejează individul, din punct de vedere financiar, la producerea anumitor riscuri. Interesant este faptul că rata de ivire a acestor evenimente este identică – nu contează dacă eşti pesimist sau optimist. Altfel spus, indiferent dacă eşti convins că ceva rău ţi se va întâmpla, respectiv dacă eşti convins că nimic rău nu te poate afecta, probabilitatea de a apariţie a riscurilor este identică, şi într-un caz şi în celalalt. În concluzie, nevoia de protecţie financiară prin asigurari este aceiaşi, atât la pesimişti, cât şi la optimişti.

12. Asigurarea înseamnă bani albi, pentru zile negre, sau bani negri pentru zile albe. Diferenţa o face modul în care ai făcut banii pe care i-ai băgat în asigurări, respectiv cum sau când îi foloseşti.

Te asigur de toată consideraţia mea,

Dr. Alin T. Băiescu

Comments (2)
  • Avatar

    Tudor Sep 20 2012 - 22:02 Reply

    O abordare inedita, chiar altfel decat s-ar fi asteptat cineva, cu definitii atat extrem de serioase, cat si foarte hazlii – adevarate, din fericire, dar si din pacate. Bravo!

Adaugă un comentariu

Nume (obligatoriu)

Website

Dr. Aby îţi recomandă şi Articolul:

Conservare vs. Dezvoltare

x