alinbaiescu.ro – Decis să evoluez!

Decis sa evoluez!

alinbaiescu.ro – Decis să evoluez!

Simbolistică şi semnificaţii

Nu ştiu cum eşti tu, dar eu chiar sunt mulţumit de faptul că am ajuns să fiu preocupat continuu de a obţine în viaţă lucruri cât mai valoroase, mai deosebite, precum: sănătate, echilibru, stabilitate, armonie, dar şi provocări, dragoste şi, de ce nu, bani (ca mijloc pentru a le obţine pe celelalte, nu ca şi un scop în sine).

Şi, ca orice persoană care îşi doreşte să aibă realizări mai aparte, am pornit în căutarea reţetei pentru a-mi fi mai bine, mie şi celor din jurul meu.

În primul rând, în cazul meu, fundamentul procesului de îmbunăţăţire a vieţii stă în dorinţa de schimbare a ceea ce am sau există acum, în altceva, considerat mai bun. Atenţie, asta nu înseamnă că nu mă bucur şi nu apreciez ceea ce am, dar nici nu doresc să cad în „păcatul” automulţumirii, adică încerc să dozez optim cele două tendinţe. Simbolic, dorinţa de schimbare este reprezentată de prima frunză a trifoiului meu norocos (cea din stânga, sus); este prima parte a literei „a” (ce reprezintă, de fapt, tot un început).

Apoi urmează alegerea acţiunii corespunzătoare, urmată de implicarea în realizarea ei. Dar pentru că nu orice opţiune sau activitate conduce la rezultatele dorite, pentru mine a fost şi este important ca toate aceste demersuri să stea sub semnul calităţii, să le realizez cum ştiu şi pot eu mai bine. Este cea de-a doua frunză a trifoilui (stânga jos), completarea literei „a”, adică a debutului, a primului pas, mare şi important, pe drumul către o viaţă mai bună.

Oricât de mare este dorinţa de schimbare, respectiv ridicată calitatea acţiunilor alese şi intreprinse, am înţeles de-a lungul timpului că dacă acestea nu sunt propulsate înainte cu un efort susţinut, cu rigoare şi disciplină desăvârşită, rămân mai mult în stadiul de intenţi frumoase sau vise deosebite, dar nimic mai mult. Astfel, adaug aici şi acum cea de-a treia frunză la trifoi (dreapta jos), pasul următor – în alfabet litera „b”.

Şi, în final, dacă toate cele trei elemente interacţionează armonios, dorinţa e clară şi puternică, acţiunile sunt cele corecte, efortul depus e cel necesar, ajung la un nou nivel, îmi ating obiectivul propus, îmi împlinesc dorinţa. Am obţinut ceva nou, deosebit, aparte, mai bun decât ceea ce aveam / era înainte. Am adăugat a patra frunză la trifoiul vieţii mele (dreapta sus), cea mai norocoasă, pentru că am obţinut nu un trifoi oarecare, ci unul cu 4 foi: rar, căutat cu îndârjire, o recompensă a drumului pe care l-am parcurs.

Mă bucur de ce am obţinut, mi-am depăşit din nou limitele, am concurat cu cel mai îndârjit adversar (propiria persoană), dar am câştigat. Apreciez noua realizare, o împărtăşesc şi cu alţii, după care, o iau de la început. Din nou dorinţa de mai bine, un nou obiectiv, alt drum, cel puţin aceiaşi implicare, efort şi disciplină – prima, a doua, a treia şi, din nou, a patra frunză de trifoi!

După care … o iau de la capăt. Pentru că … sunt Decis să evoluez!

Te asigur de toată consideraţia mea,

Dr. Alin T. Băiescu

Comments (4)
 • Avatar

  Dan Iamandi Oct 26 2012 - 14:42 Reply

  Buna Alin, ma bucur mult ca ai decis sa construiesti acest blog. Te voi urmari cu interes si sper, ca si cei care te cunosc sau nu, sa o faca, macar la sfatul nostru. Sper sa ne mai intalnim
  Dan Iamandi
  Miecurea Ciuc

  • Avatar

   alin.baiescu Oct 27 2012 - 22:13 Reply

   Salut Dan, ma bucur ca ne-am “reconectat”.
   Ma bazez pe implicarea ta activa pe Blog, mai ales ca ai o experienta in domeniul asigurarilor / brokerajului care consider ca poate fi valorificata si impartasita cu cat mai multi din piata locala de asigurari.

 • Avatar

  Dorel Lacatus Dec 20 2012 - 13:31 Reply

  Draga Alin,

  Dimineata am gasit pe birou cartea de la tine. Multumesc frumos pentru cadou si pentru articolele pe care le citim. Luna aceasta am recomandat articolul cu comparatia dintre abonamente si asigurari unor cursanti. Cred ca le-a fost util.
  Sanatate si voie buna si un an nou fericit.

Adaugă un comentariu

Nume (obligatoriu)

Website

Dr. Aby îţi recomandă şi Articolul:

John Gray, autorul bestseller-ului “Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, vine în România

x